ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

athanasopoulos-gastrenterologosΟ Νικόλαος Αθανασόπουλος γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1979 στο Χολαργό Αττικής. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στον Πειραιά και αποφοίτησε με άριστα από το Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιώς. Εισήχθη με το θεσμό των Πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997. Αποφοίτησε με βαθμό 8.0/10.0 (λίαν καλώς) το 2003 και ξεκίνησε την ιατρική του καριέρα εργαζόμενος ως αγροτικός ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Ομαλών και στο Κέντρο Υγείας Σάμης Κεφαλονιάς ως το 2005. Παράλληλα υπηρέτησε ως ελεγκτής ιατρός της Νομαρχίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης και ως ελεγκτής ιατρός του ΟΠΑΔ. Κατόπιν εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως ιατρός στον Ελληνικό Στρατό και εν συνεχεία έκανε την ειδικότητα της γενικής παθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας-Ηπατολογίας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Ο ιατρός έχει πλήρη εξειδίκευση και μετεκπαίδευση σε όλες σχεδόν τις πτυχές της ειδικότητας.Έχει μετεκπαιδευτεί στον τομέα της επεμβατικής ενδοσκόπησης στο Ευρωπαϊκό Ενδοσκοπικό Εκπαιδευτικό κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ρώμης «Universita Cattolica del Sacro Cuore» και στο περίφημο Ενδοσκοπικό Κέντρο Εκπαίδευσης των Βρυξελλών   (πολυπεκτομές, αντιμετώπιση οξείας αιμορραγίας ανωτέρου και κατωτέρου πεπτικού, αντιμετώπιση περιπτώσεων ενσφήνωσης βλωμού, τοποθέτηση ενδοσκοπικής γαστροστομίας, οισοφαγικών και εντερικών stent, ERCP). Επίσης σημαντική κλινική εμπειρία υπάρχει στις κινητικές παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος, καθώς ο ιατρός ήταν αναπόσπαστο μέλος του Εργαστηρίου Κινητικών Διαταραχών της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μακρόχρονη και βαθιά είναι η εμπειρία και η γνώση που έχει αποκτηθεί στην Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Εντερική Νόσο, καθώς είχε την τύχη να θητεύσει κατά τα χρόνια της ειδίκευσής του στο τριτοβάθμιο ειδικό κέντρο για φλεγμονώδη νοσήματα του Γ.Ν.Νίκαιας, ένα από τα ελάχιστα κέντρα αναφοράς ΙΦΕΝ (ελκώδης κολίτιδα και νόσος Crohn) στη χώρα μας. Ο ιατρός έχει επίσης μετεκπαιδευθεί στην κλινική ηπατολογία, έχοντας παρακολουθήσει τις εργασίες του 4ου Σχολείου Κλινικής Ηπατολογίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.

Η συνεχής και άσβεστη επιστημονική και ερευνητική του δίψα αποδεικνύεται από το πλήθος δημοσιευμένων εργασιών, ανακοινώσεων, διαλέξεων, ομιλιών σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και συνέδρια, καθώς και από τη συμμετοχή σε διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες γιατην αναζήτηση και έρευνα νέων φαρμακευτικών θεραπειών που αφορούν κυρίως στις νόσους της ελκώδους κολίτιδας, νόσου Crohnκαι ηπατίτιδας B και C. Αποτελεί μέλος ελληνικών και ξένων εταιρειών (Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρεία, Επαγγελματική Ένωση Γαστρεντερολόγων Ελλάδας, Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Πεπτικού, Ευρωπαϊκή Γαστρεντερολογική Εταιρεία).

Έχει διατελέσει επί 3 συναπτά έτη γραμματέας και αντιπρόεδρος των δοκίμων μελών της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας. Το μεγαλύτερο όμως παράσημο στην ως τώρα ζωή και καριέρα του θεωρεί ότι είναι η ίδρυση και συμμετοχή σεμια ανθρωπιστική οργάνωση, που ονομάζεται «ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ», που ως στόχο έχει την δωρεάν και ανιδιοτελή παροχή βοήθειας σε χρόνιους πάσχοντες από νεοπλασματικά και μη νοσήματα. Αποτελεί ιδρυτικό στέλεχος και είναι αντιπρόεδρος του οργανισμού από το 2010.
Δείτε το Λεπτομερές Βιογραφικό σε μορφή PDF κάνοντας κλικ εδώ